2 hurtige tips til at opgradere din seng

Annonce

Sengen er et af de vigtigste møbler i dit hjem. Det er her, du bruger en stor del af dine timer i døgnet, og det er her, du slapper af, lader op og samler energi til morgendagen. Du tilbringer faktisk næsten 1/3 af dit liv i sengen, så det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med den. Hvis ikke du får en god nattesøvn, bliver du hurtigere træt, mister nemmere energi og får lettere ved at blive syg og få smerter i led og muskler. Derfor er det vigtigt at få en god nattesøvn, og her er din seng altså dit bedste våben. Du har måske allerede en seng i god kvalitet, men derfor er der stadig en masse ting, du kan gøre for at opgradere den, så den kan give dig de bedste forudsætninger for en god nattesøvn. Læs med her for at få tre gode tips.

Udseendet spiller en stor rolle

En god seng skal selvfølgelig være rar at ligge i, men det er også vigtigt, at den er pæn at kigge på. Vi spiser med øjnene, og det gælder også din indretning. Hvis din seng er rodet og sjusket, så er den ikke nær så indbydende, som hvis den er redt og har flot og matchende sengelinned, puder eller sengetæpper placeret oven på. En redt seng med pæne tekstiler udstråler overskud og byder dig – og eventuelle gæster – hjerteligt velkommen. Du bør derfor overveje at skifte dine nuværende pudebetræk ud for at give din seng et nyt look. Der findes utallige muligheder, og der eksisterer pudebetræk i alle slags farver, mønstre, materialer og størrelser. Hvis du går efter et let og luftigt beach look, kan du eksempelvis vælge beige pudebetræk i hør, og hvis du er mere til den lidt tungere og romantiske stil, kan du gå efter mørkerøde pudebetræk i velour. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Udskift din madras

Hvis du er glad for den sengeramme eller det sengestel, du allerede har, kan du stadig få følelsen af at have fået en ny seng, hvis du køber en ny madras. Du kan også nøjes med blot at købe en ny topmadras, for begge ting bidrager faktisk til at opgradere din seng. Topmadrassen er det lag, der er tættest på din krop, og det er derfor vigtigt, at du vælger en med god komfort, der kan give dig støtte i løbet af natten. Du bør samtidig også tænke over materialet af topmadrassen, da der er forskel på, om madrassen holder dig varm eller kold alt efter, hvilket materiale du vælger. En topmadras i memoryskum holder dig varm, hvis du fryser om natten, hvorimod en topmadras i naturlatex skaber ventilation og giver kroppen mulighed for at ånde, hvis du er typen, der får det varmt om natten. Hvis det kniber med økonomien, kan du også gå med den helt billige løsning, hvor du blot vender din madras og topmadras om. I princippet bør madrasser faktisk vendes 3-4 gange årligt, således de ikke når at forme sig alt for meget efter din krop. At vende sin madras kan give en snert af følelsen af at få en ny madras uden at bruge hverken penge eller tid på at anskaffe en ny.

2 hurtige tips til at opgradere din seng

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen