Sådan kommer du bedst igennem arbejdsløshed

Dette indhold er sponsoreret

Det er aldrig sjovt at stå uden arbejde, og derfor kan det være en rigtig god ide at have en plan for, hvordan man ønsker at agere, hvis dette skulle blive tilfældet. Der er naturligvis ingen der ønsker, eller drømmer at blive arbejdsløshed, men rettidig omhu er nøglen, så man er sikret, hvis uheldet skulle være ude. Her kommer et par tips til, hvordan du bedst kommer igennem arbejdsløsheden, og kommer styrket ud på den anden side. 

Få styr på det økonomiske

Noget af det, der kan trykke mest er tanken om de økonomiske udfordringer, det kan give, når man pludselig ikke har en fast indkomst mere. Er du stadig i job, så er det helt klart at anbefale, at du med det samme søger efter den billigste a kasse. Du skal nemlig betale a kasse, hvis du ønsker at have ret til dagpenge, når du bliver arbejdsløs, og det gælder uanset om du er studerende eller i arbejde i øjeblikket. Der kan være stor forskel på dagpenge og kontanthjælp, og kontanthjælp får du eksempelvis ikke, før din opsparing er tømt. Dagpenge får du fra dag 1, og samtidig er beløbet betydeligt højere. 

Få styr på dine rutiner

Når man har været vant til at stå op på arbejde hver dag i en længere perioder, så har man også være vant til nogle helt faste rutiner, som man skulle følge hver eneste dag. Det kan være svært at fungere optimalt, når dette ikke længere er tilfældet og når man ikke som sådan har noget at stå op til. Derfor er det vigtigt, at du begynder med nogle nye og sunde rutiner, hver dag. Stil vækkeuret til normal tid om morgenen, så du ikke sover hele dagen væk, og tag eventuelt et varmt bad inden du starter dagen. Sæt dernæst tid af til at skrive jobansøgninger, og når de tid så er gået, så må du ikke skænke det flere tanker. Det hjælper ingenting, at gå og stresse over det hele dagen. Der skal også være tid til at slappe af.

Kom udenfor

Det er ikke sundt at sidde i sit hjem ved køkkenbordet eller foran tv’et hele dagen, og når du er færdig med dine morgenrutiner og dine jobansøgninger, kan det være smart at komme udenfor og gå en tur. Ikke nok med at det give en masse frisk luft og god motion, så giver det også god samvittighed, og god energi til resten af dagen. 

Sådan kommer du bedst igennem arbejdsløshed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen