5 tips til at indrette dit hjemmekontor

For at fordybe sig i sit arbejde, er det vigtigt at skabe en rolig oase. Et hjemmekontor giver dig rig mulighed for at udfolde dine idéer, men kan på sin vis også virke som et uoverskueligt projekt.  Mangler du inspiration og idéer til indretning af dit nye hjemmekontor? Fortvivl ikke – du får her foræret 5 tips til at indrette dit hjemmekontor, så lad dig blive inspireret og gå på opdagelse i indretnings universet.

1. Skab et naturligt arbejdslys

Et naturligt arbejdslys er vigtigt for at hjernen kan fungere. Det er både trist og ineffektivt at arbejde i et mørkt og indelukket rum. Naturligt lys kræver derfor et vindue i rummet, og gerne foran skrivebordet. Det giver positiv energi til hjernen, og du kan fornemme vejret og følge med i de skiftende årstider på den anden side af vinduet. Vær dog opmærksom på genskin, og monter eventuelt et rullegardin for en sikkerheds skyld. 

2. Et ryddeligt hjemmekontor er bedst

Et ryddeligt og ordentligt hjemmekontor giver dig ro. Overvej størrelsen af dit skrivebord, da vi har en tendens til at rode netop der. Du kan bevidst vælge et mindre skrivebord, så du kun har plads til det mest nødvendige – en computer, en blok og måske en kop kaffe. Det forhindrer dig i at rode, og du kan bevare det ryddelige hjemmekontor. På den måde, er du heller ikke afhængig af et stort rum og kan faktisk skabe en minimal arbejdsplads. Hvis bare du har et vindue i rummet, vil det hverken føles småt eller trængt. 

3. Få skabt en hyggelig atmosfære

Skab en hyggelig og personlig atmosfære. Du skal føle dig hjemme i dit hjemmekontor, og det er her individuelt hvordan hver enkelt person føles sig til pas. Et personligt touch kunne være en hylde med bøger, billeder på væggene eller en fin lænestol i hjørnet. Det skal være noget som gør dig glad, og noget som giver varme til hjemmekontoret. At male den ene væg eller hele rummet en anden farve end hvid, er virkelig noget der trender for tiden. Gør noget nyt, og forsøg dig med en livlig og frisk farve. Det vil helt sikkert gøre dig glad i låget, og tilføje et twist til dit hjemmekontor. 

4. White boards og opslagstavler

Opslagstavler og white boards gør det både overskueligt og hjælper dig med at holde orden i dine papirer, informationen og aftaler. Du kunne med fordel overveje en kork opslagstavle, da disse er lyddæmpende og støjabsorberende. Både white boards og opslagstavler tvinger dig også op ad stolen, og det er sundt at få gang i benene med jævne mellemrum. 

5. Adskil hjemmet og kontoret

Husk på, at det er dit hjemmekontor og lad det forblive dit hjemmekontor. Lad ikke børnene bruge det som legerum eller ægtefællen snuse rundt derinde. Det er dit hjemmekontor, dine regler og dit system og orden. Hvis du vil slå to fluer med et smæk, kunne du vælge et skrivebord med hæve-sænke-funktion. Det gør det muligt for dig, at arbejde stående og du vil også kunne placere et løbebånd eller en spinningcykel under. Det er bevist, at dette både øger produktiviteten og din generelle trivsel.

5 tips til at indrette dit hjemmekontor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen