Derfor skal du vælge trykimprægneret træ

Dette indhold er sponsoreret.

Der er ingen god undskyldning for at gå på kompromis med trækvaliteten, når du skal bygge træskur, bjælkehytte eller et nyt hønsehus. Kvaliteten skal være i top, og derfor skal du selvfølgelig vælge trykimprægneret træ.

Det holder for evigt – næsten

Træ er organisk materiale, og derfor vil det nedbrydes over tid ligesom alt andet biologisk materiale. Tidens tand sætter sine uigenkaldelige spor på alt, hvad vi ejer, men heldigvis er der en række ting, du selv kan gøre for at forlænge levetiden på nogle af de ting, du holder allermest af.

En af de ting er altid at vælge trykimprægneret træ, når du skal bygge nyt. Det kan være en ny havestue, nye brædder til din gavl eller måske en træterrasse, som med tiden er blevet træt at se på og blød at træde på.

Trykimprægneret træ er træ, som er behandlet, så holdbarheden forlænges markant. Der kan være op til flere års forskel på, hvor længe et stykke trykimprægneret træ holder i forhold til et stykke træ, som ikke er behandlet efter forskrifterne.

Det betyder, at dine træinstallationer, hvor end du har placeret dem, vil være smukke og funktionelle mange år fremover. Og så er det selvfølgelig en kæmpe fordel for dig og din pengepung, at der går lang tid imellem, at du behøver udskifte træet.

Har du et sommerhus ved vestkysten? Trykimprægneret træ modstår nemt presset fra stiv kuling og saltvand i luften.

Derudover er du bedre beskyttet imod mikroorganisk nedbrydning og ubudne gæster fra svampe, bakterie eller dyreriget. Ubudne og mikroskopiske gæster som kan være næsten umulige at slippe af med, hvis først de er flyttet ind.

Vælg en god forhandler

Selvom trykimprægneret træ i sig selv borger for kvalitet, så er det vigtigt at vælge et ordentligt produkt og en troværdig forhandler. På den måde er du sikker på at blive glad for resultatet, og du er ikke mindst sikker på at få præcis den rådgivning, du har brug for.

Det handler selvfølgelig også om, at du lige sammenligner priser og udvalg ved forhandlerne, så du ikke bare vælger det første og det bedste. Læs evt. lidt om trykimprægneret træ og kig på anmeldelser inden du køber.

Træ er ikke bare træ, og derfor skal du også overveje hvilken type træ og hvilken træsort, som matcher dine behov. Fyr og gran er de to mest almindelige træsorter i denne kategori af brædder. Det er begge solide sorter, som med den rette imprægnering kan holde rigtig længe.

Så er der bare tilbage at vælge et produkt, som passer til dit behov.  

Derfor skal du vælge trykimprægneret træ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen