Vil du gerne tjene flere penge uden at arbejde mere?

Dette indhold er sponsoreret.

Hvis du har en bolig, der står tom, kan der være mange penge at tjene. Når du udlejer din bolig, har du nemlig mulighed for at tjene penge ved siden af din faste indkomst. Det kan derfor være en god idé at udleje din lejlighed eller dit hus. Uanset om du tænker på en mere permanent udlejning, eller om det blot drejer sig om en kortere periode, kan det næsten altid betale sig at udleje. Udlej bolig og tjen flere penge, næsten passivt.

Inden du lejer ud

Når du har besluttet dig for at leje din bolig ud, er der en række overvejelser, som du bør gøre dig. At udleje er nemlig ikke helt ligetil, og der er en række love og regler på området. Først bør du beslutte dig for, hvor lang tid, du har i sinde at udleje din bolig. Skal det være en begrænset eller ubegrænset tidsperiode? Og hvorfor? Du skal også tage stilling til huslejen. Hvor meget vil, og må, du tage? Du skal også begynde at forestille dig, hvilken type lejer, der vil passe godt ind i dit boligområde.

Fastsættelse af husleje

Ved fastsættelse af husleje, er der overvejende tre ting, som du skal inddrage i din beslutning; markedslejen, den regulerede leje og så det lejedes værdi. Hvis du beslutter dig for at fastsætte huslejen til et stort beløb, skal du vide, at din lejer har mulighed for at klage til huslejenævnet. Hvis din lejer får medhold, vil det betyde, at huslejen skal nedsættes. Og i nogle tilfælde også med tilbagevirkende kraft. Det betyder helt konkret, at du kan komme til at skylde din lejer penge. Derfor bør du få forhåndsgodkendt din leje hos huslejenævnet. Hver kommune har i øvrigt sit eget.

Sådan finder du den rette lejer

Når du har fået gjort dig alle de nødvendige overvejelser omkring udleje, er det på tide at rent faktisk finde en lejer. Her skal du dog også gøre dig overvejelser om, hvilken type der vil passe godt ind i dit boligområde. Hvis du eksempelvis bor i et stille og roligt område, hvor der primært er børnefamilier og gamle mennesker, så vil det næppe være en god idé at leje ud til unge mennesker, der gerne vil feste. Hvis du gør det, vil det typisk føre til en række uenigheder mellem de to parter. Resultatet vil ofte være, at ingen af parterne trives med at bo det pågældende sted. Og som udlejer kan du risikere at blive bombarderet med klager fra begge sider. Find derfor en lejer, som passer godt til området.

Vil du gerne tjene flere penge uden at arbejde mere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen