Gendyrk dine grøntsagsrester i dine højbede

Dette indhold er sponsoreret.

Højbede, plantekasser eller altankasser – de har mange navne. Uanset hvad man ønsker at bruge sine højbede på hjul til, så er disse plantekasser på hjul et praktisk og populært valg til haven, terrassen eller altanen. Plantekasser er nemme at overskue, og kan bygges på et hav af forskellige måder, så de passer til ens havemiljø. Man kan med fordel benytte altankasser, højbede med hjul eller plantekasser på hjul til at skabe en køkkenhave ud af rester fra køkkenskuffen. Så når sommeren kommer, så kan man sidde på ens bænke og nyde ens gratis selvgroede afgrøder. Man kan også stille store flotte krukker med genbrugs grøntsager på ens bænke. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvordan man gendyrker rester fra køkkenskuffen i ens højbede.

Den vilde ingefær

Hvis man har en god rest ingefær derhjemme i køkkenskuffen, så lad endelig vær med at smide den ud. Put resten af ingefæren i en potte med jord. Når sommeren kommer, så kan man med fordel plante ingefærplanten ud i ens højbede på hjul. Den vil vokse op, og danne en masse ingefær, og til efteråret visne ned igen. Man kan med fordel høste, når man har brug for ingefær, og så stikke resten ned i jorden igen. På den måde får man en kilde til selvforsynende ingefær. Ingefær kan være flerårig, hvis man tager dem ind om vinteren. Det er langt billigere at have selvgroende ingefær i ens højbede, end at købe ingefær gang på gang i ens lokale supermarkedet.

Den farverige chili

Mange har chilier til at lægge i køkkenskuffen, og når de så bliver brugt, så sortere man nogle af kernerne fra, og de ryger direkte i skraldespanden. Tænker man over det, så er chilikerner frø, som man kan plante i højbede på hjul eller altankasser. På den måde vil man kunne dyrke sine egner chiliplanter. Det kan være en god ide at starte med at forspire frøene indenfor. Når nattefrosten er væk, så kan man sagtens plante ens chiliplanter ud i ens plantekasser på hjul. En chiliplante vil have godt af at stå i højbede med espalier. Espalier kan man bruge til at binde chilipanten op. Derudover giver espalier også støtte til ens planter, når de skal gro. Om sommeren kan man så sidde udenfor på ens bænke og nyde den gratis køkkenhave, som man har fået skabt. Det eneste som det kræver er enten plantekasser eller altankasser. Dog har plantekasser på hjul den fordel, at man kan skubbe dem rundt på terrassen eller altanen, og dermed kan man rykke rundt på den udendørs indretning, når det lyster eller trænger. 

Gendyrk dine grøntsagsrester i dine højbede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rul til toppen